Sök till mentorsprogrammet

Nu tar vi emot ansökningar för nästa omgång av mentorsprogrammet- välkommen att söka!

Deltagare

Är du 15- 25 år, hbtqi+person och bor eller har bott i Norrland? Skriver du poesi, målar, gör musik, skulpterar eller håller på med teater? Eller kanske nån annan konstform? Vill du ha en lesbisk professionell konstnär som mentor under ett år? Fyll i formuläret som finns på Lesbisk makts hemsida, länk här

Projektet Myter och verkligheter – En lesbisk odyssé synliggör lesbisk historia och nutid i Norrland. I ”lesbisk” inkluderar vi alla som själva känner att de har haft eller vill ha lesbiska erfarenheter, oavsett läggning, könsidentitet eller könsuttryck. Som bi, pan, trans eller ickebinär är du alltså hjärtligt välkommen!

Mentorsprogrammet varar i ett år och hålls främst på Skype men också några träffar där du även får lära känna 29 andra deltagare. Grupperna är i storleken 4-6 deltagare. Din mentor guidar dig i ditt konstnärsskap.

I programmet fokuserar vi på att skapa verk som på något sätt berör det queera i Norrland, historia eller nutid. Ett eller flera av dina verk kommer att ingå i en utställning som ska turnera runt på museer och konsthallar.

Startträffen är obligatorisk och hålls den 20-22 sep 2019. Projektet står för resor, boende och mat.

Sista ansökningsdag fredag 10 maj 2019. Ansök via formuläret https://lesbiskmakt.nu/konstnarligt-mentorsprogram.

Har du frågor? Maila lidia@lesbiskmakt.nu

Tillbaka till kartan
Tillbaka till toppen