Cajsa Färlin

Cajsa Färlin är en visartist och låtskrivare som kommer från byn Färila i Hälsingland. Hennes konstnärskap kantas av brokiga berättelser om bygdeskrönor från det dolda. Heterohits på lesbiska, homohambos, korvfesternas kval, omöjlig kärlek och vilsen längtan fast mellan storstadspulsen och landsbygdens gropiga asfalt.

 

SARAH (Cajsa Färlin) 

En lesbisk tolkning av Mauro Scoccos låt ”Sarah”.

 

 

SLÄKTKALASET (Cajsa Färlin)

En egen visa om ett släktkalas någonstans i Hälsinglands djupa skogar, där någon plingar i ett glas.

 

 

MORRONEN (Cajsa Färlin)

En tonsättning av Valborg Hansson Segers dikt ”Morronen”.

 

 

OM MENTORSPROGRAMMET

Projektet har ett konstnärligt mentorsprogram för skapande hbtqi+personer under 25 år som bor eller har bott i Norrland.

Under ett års tid finns en professionell lesbisk konstnär som mentor för att stötta en i sitt skapande på temat “lesbiskhet i Norrland genom tiderna”. Programmet börjar med en startträff och avslutas med ett vernissage av en konstutställning som ska visas på museer och konsthallar. Däremellan sker mentorsskapet på Skype, telefon och en egen träff med mentorn.

Mellan 20 sep- 23 nov 2019 visas utställningen, Myter och verkligheter- en lesbisk exposé, på Örnsköldsviks museum.

I original heter denna låt ”Ville” och den är skriven av Jan Hammarlund. Jag har fått äran att göra en lesbisk version av denna fantastiska låt, som jag då valt att kalla ”Beata”.  Denna sång är skriven 1979 och handlar om hur de homosexuella inte var byxmyndiga förrän de var arton år på den tiden, medan de heterosexuella var byxmyndiga redan när de var femton.  Jag och Boel Nihlman, min gode vän och kollega, vill bjuda er på ett smakprov. 
Dela
Fler lesbiska händelser
Tillbaka till toppen