Cajsa Färlin

Cajsa skriver låtar- både text och musik- med inriktning på visa. Hon har börjat skriva mer låtar inom ämnet hbtq och landsbygd och vill med hjälp av mentorsprogrammet fortsätta utveckla det. Hon lägger stor vikt vid text och lyssnar mest på visa, vispop, indie, men även gamla schlagers kan fungera som inspiration.

 

OM MENTORSPROGRAMMET

Projektet har ett konstnärligt mentorsprogram för skapande hbtqi+personer under 25 år som bor eller har bott i Norrland.

Under ett års tid finns en professionell lesbisk konstnär som mentor för att stötta en i sitt skapande på temat “lesbiskhet i Norrland genom tiderna”. Programmet börjar med en startträff och avslutas med ett vernissage av en konstutställning som ska visas på museer och konsthallar. Däremellan sker mentorsskapet på Skype, telefon och en egen träff med mentorn.

Är du intresserad av att vara deltagare i mentorsprogrammet? Maila till odysse@lesbiskmakt.nu så får du ett formulär att fylla i.

Foto: Anton Kvarnbäck
I original heter denna låt ”Ville” och den är skriven av Jan Hammarlund. Jag har fått äran att göra en lesbisk version av denna fantastiska låt, som jag då valt att kalla ”Beata”.  Denna sång är skriven 1979 och handlar om hur de homosexuella inte var byxmyndiga förrän de var arton år på den tiden, medan de heterosexuella var byxmyndiga redan när de var femton.  Jag och Boel Nihlman, min gode vän och kollega, vill bjuda er på ett smakprov. 
Dela
Fler lesbiska händelser
Tillbaka till toppen