Christina Kjellsson – Mentor

Christina, eller “Kjellsson”, är en odysséns lesbiska, konstnärliga mentorer. Christina är artist och författare och är känd för sin unika språkbehandling och yviga musikalitet. Det svänger om Kjellsson! Hon är dessutom utbildad musikterapeut och håller kurser i Musik och kommunikation på Nordiska folkhögskolan i Kungälv.

Christina Kjellsson är född i Handsjöbyn i Jämtland och besöker ofta sitt hus där, även om hon bor i Göteborg. Kjellsson har skildrat tillvaron som lesbisk och queer i glesbygd i ett antal låttexter men även i sina självbiografiskt präglade romaner om Mirjam i böckerna Solknepet (2013) och Nu är jag ung hela mitt liv (2016). Inom ramarna för Lesbisk Odyssé ska Kjellsson färdigställa sin tredje roman som handlar om Mirjam 17 år som träffar sin första kärlek i Östersund. Här finns en recension från expressen att läsa.

Delar ur romanen ska ingå i mentorsprogrammets utställning som har vernissage i september 2019.

 

I mentorsprogrammet

Christina älskar att handleda andra i deras skapande, särskilt när det gäller queera och lesbiska ungdomar. Hennes mentorsgrupp jobbar för fullt med sina verk och planerar ett text- och musikrum i mentorsprogrammets utställning.

Skypemöte med mentorsgruppen som består av Vinje, Jennifer, Cajsa och Beatrice.

Från startträffen på Norrbyskär

 

Här kan du läsa mer om Christinas mentorsgrupp:
Beatrice
Cajsa

Vinje
Jennifer

Christina Kjellssons hemsida

foto: Ola Kjelbye

Lyssna på Christina: For förbi

Lyssna på Christina: Cirkus

Dela
Fler lesbiska händelser
Tillbaka till toppen