Jennifer Jakobsson

Jennifer Jakobsson, 23 år. Född och uppvuxen i Luleå. Hen målar och tecknar, framförallt människor och natur. Jennifer går mentorsprogrammet för att utveckla sina kunskaper inom musik/konst. Hen spelar många olika instrument, sjunger och har tidigare målat en hel del. Jazz och indiepop är de största influenserna, men i projektet kommer Jennifer skriva gospel.

Jag har skrivit en dikt som heter Lyssna. Den handlar om min psykiska ohälsa (depression) som jag lidit av i flera år. Hur jobbigt alla måsten i livet har känts. Hur dåligt jag har mått av att tacka nej till att umgås med vänner/familj för att jag inte orkar, men vill.

Efter dikten så har jag skrivit en text om min uppväxt som heter När jag var liten/stor. I den texten skriver jag om hur enkelt det var när mamma valde kläder till mig på morgonen. För då var det bara kläder. Nu som vuxen har kläder fått en helt annan betydelse för mig. Vilka kläder jag än väljer så känns det fel.

Efter texten så skrev jag en gospellåt som heter Jag är svag utan dig. Den handlar om min tro och hur mycket den betyder för mig. I låten sjunger jag om att jag ibland valt vägar som leder mig bort från Gud. Bort från min tro. 

Men att jag varje dag ber om att Gud ska leda mig på hans väg, och att jag litar på hans ledning

 

Jag är svag utan dig (text och musik: Jennifer Jakobsson)

 

 

OM MENTORSPROGRAMMET

Projektet har ett konstnärligt mentorsprogram för skapande hbtqi+personer under 25 år som bor eller har bott i Norrland.

Under ett års tid finns en professionell lesbisk konstnär som mentor för att stötta en i sitt skapande på temat “lesbiskhet i Norrland genom tiderna”. Programmet börjar med en startträff och avslutas med ett vernissage av en konstutställning som ska visas på museer och konsthallar. Däremellan sker mentorsskapet på Skype, telefon och en egen träff med mentorn.

Mellan 20 sep- 23 nov 2019 visas utställningen, Myter och verkligheter- en lesbisk exposé, på Örnsköldsviks museum.

 

Fler lesbiska händelser
Tillbaka till toppen