Johanna Sandström – Mentor

Johanna Sandström växte upp i Sundsvall men bor nu i en liten by vid norra hälsingekusten där hon även jobbar med att göra normbrytande scenkonst för och om landsbygden.  Hon är skådespelare, regissör och manusförfattare och utbildad vid Skara Skolscen och New York Film Academys filial på Universal Studios med hjälp av Sundsvalls kommuns kulturstipendium. Johanna arbetar med teater, film, performance och interaktivt berättande och har medverkat i ett 30-tal kortfilmer, musikvideos, reklamfilmer och långfilmer. Hon är också en av de drivande i Skogsrå Productions som producerar kultur i norra Hälsingland.

Just nu arbetar Johanna med en egen monologföreställning om sin samiska identitet, koloniseringen av Sápmi och rasbiologins spår jämte hennes släkthistoria. Hon arbetar även med ett performanceverk tillsammans med fem andra skådespelare för folkteatern i Gävleborg, under namnet “Nordanstig is such a drag”, som genom drag undersöker könsnormer och stereotyper på landsbygden.

 

I mentorsprogrammet

Johanna har stor erfarenhet av att arbeta med barn och unga samt att coacha yngre skådespelare. I mentorsprogrammet fokuserar Johannas grupp på såväl text som skådespeleri och andra scenkonstformer. Du kan läsa mer om deltagarna i Johannas mentorsgrupp här:
Sami
Nova
Ebba

 

Johannas hemsida

Johanna Sandström
Dela
Fler lesbiska händelser
Tillbaka till toppen