Molly Ågren

Efterforskningar pågår

Foto: Nils Petter Nilsson, Expressen

I början av Odyssén träffade Sara Lindquist och Elfrida Bergman Molly Ågren. När vi ringt upp hen och bokat en tid för att träffas bad hen oss ta med en flaska bubbel som hen älskar. Mycket pirriga och förväntansfulla satte vi oss på pendeltåget mot Sollentuna och letade oss fram till Mollys adress. Alla dörrar var dock låsta men efter ett tag blev vi insläppta och sökte oss genom korridorerna på äldreboendet innan vi tillslut hittade Mollys dörr. Hen blev glad åt vårt besök och skickade personalen att koka kaffe och hämta kakor åt oss. Vi satte igång mikrofonen, riggade fotoutrustningen och var i full fart med att korka upp bubblet när personalen kom springande och sa att vi behövde tillstånd för att fotografera eller spela in.

Under ett par timmar hade vi dock ett underbart möte med mycket skratt, prat om sex och kärlek.
Molly minns många berättelser ur sitt liv, men en hel del detaljer är borta i och med hens demenssjukdom. Molly växte up Vi lovade dock att komma tillbaka och planerar just nu att åter åka till Molly på besök, men med tillstånd.

Kort ur Mollys berättelse för Odyssén
Molly växte upp i Sundsvall och kom ut redan som 8-åring då hen frågade sin pappa varför hen kände sig som pojke och tyckte om flickor. Pappan svarade då att naturen ibland gör så med människors hjärnor och att det inte var mer med det. “Är du född pojke så är du pojke” sa fadern.
Molly har under sitt liv haft många förälskelser och gärna förfört flickor och kvinnor som tidigare inte hade några lesbiska erfarenheter. Bland annat var hen kär i sin lärarinna och för att imponera bad Molly lärarinnan stå och titta nedanför skidbacken när Molly hoppade allt hen kunde på ett stort gupp. Lärarinnan skulle då ha svimmat av förfärelse och Molly fick väcka upp henne igen.
Molly förförde även en av sin mammas väninnor som var på besök och sov på kökssoffan. När resten av familjen gått och lagt sig smög Molly, då 14 år, ut till köket. Morgonen efter ska moderns väninna ha nypt Molly i kinden och sagt att hen var en “busig flicka”.

Mollys stora kärlek, Anna, träffade hen i biljettluckan på tunnelbanan i Stockholm. När Molly skulle ta emot biljetten släppte Anna inte taget. Deras ögon möttes och bägge två bara visste att det skulle bli dem. De levde tillsammans i över 25 år, tills Anna gick bort.

Offentligt material om Molly
Sedan Odysséns besök har flera andra träffat och intervjuat Molly. Njut gärna av dessa intervjuer i länklistan till höger.

Foto: Nils Petter Nilsson, Expressen

UR play: Tack gud jag är homo

https://urplay.se/program/207939-tack-gud-jag-ar-homo-seniorflatan?cmpid=del:cl:20181010:urplay

Podd med Molly

http://punschverandan.com/42-molly-agren-man-ar-den-man-ar/

"Jag var öppen och vägrade skämmas" - Expressen 2016

Dela
Fler lesbiska händelser
Tillbaka till toppen