Sanna Wiggefors

Sanna Wiggefors, 20 år. Född och uppvuxen i Luleå, för tillfället bosatt i Göteborg. Skapar främst på papper i form av serier och målningar. Äventyrar även med andra former av skapande så som text, keramik och fotografi. 

Sanna har pluggat estetik och media och håller mest på med foto men ritar även, främst människor, queer, kroppar med mera.

 

 

VÅTMARK (Sanna Wiggefors)

En samling bilder där jag speglat dova känslor och råa fantasier som tar plats i miljöer  där kropp och natur är i samspel med varandra. Vi är naturliga, våra kroppar är naturliga, våra sexualiteter och identiteter är naturliga. Vi växer konstant, förändras och utvecklas såsom omgivningen runt om oss.

 

OM MENTORSPROGRAMMET

Projektet har ett konstnärligt mentorsprogram för skapande hbtqi+personer under 25 år som bor eller har bott i Norrland.

Under ett års tid finns en professionell lesbisk konstnär som mentor för att stötta en i sitt skapande på temat “lesbiskhet i Norrland genom tiderna”. Programmet börjar med en startträff och avslutas med ett vernissage av en konstutställning som ska visas på museer och konsthallar. Däremellan sker mentorsskapet på Skype, telefon och en egen träff med mentorn.

Mellan 20 sep- 23 nov 2019 visas utställningen, Myter och verkligheter- en lesbisk exposé, på Örnsköldsviks museum.

Fler lesbiska händelser
Tillbaka till toppen